Företagsfrukost hos Göranssons maskiner

Torsdagen den 12 september bjöd Företagsgruppen i Staffanstorp på höstens första frukostmöte. Runt fyrtio personer från företag och kommun startade sin morgon i Göranssons maskiners ljusa och nybyggda lokaler med skyltläge mot 108:an.

Anders Göranssons, Per-Olof Andersson och Fredrik Holmen berättade om företagets utvecklingsresa från Anders spontaninköp av en begagnad lastare i Tyskland 2004 till dagens omfattande produktkatalog med fyra av marknadens stora märke, som Göranssons Maskiner är återförsäljare för i Skåne.

Efter rundvandring i allt från utställningslokal till maskinverkstan är det tydligt varför Göranssons maskiner fick utmärkelsen årets entreprenör vid Guldgalan i maj 2024.

Är du nyfiken på kopplingen mellan filmen Jurassic Park och Göranssons maskiner AB?
Gå in på deras hemsida för att se bilderna.

NTA – naturkunskap och teknik för alla

Med på frukosten var också Anna Sillén, för att prata om hur skola och näringsliv kan samverka. Anna är grundskollärare och kommunens samordnare inom skolutvecklingsprogrammet NTA – naturkunskap och teknik för alla. Under två år har hon arbetat med att sprida NTA bland kommunens skolor med stor framgång.

Nu är det dags för nästa utvecklingssteg – att skapa ett yrkesbibliotek! Direkt under frukosten var det många som gav sina kontaktuppgifter för att kunna vara del i kommunens nya yrkesbibliotek. Vill du veta mer om NTA eller hur ett yrkesbibliotek kan fungera? Klicka här och mejla till Anna Sillén.

Läs mer om Företagsfrukostar på hemsidan Företagsgruppen i Staffanstorp

Dela denna sidan

Facebook
LinkedIn
Epost

Translate

Select the language you would like to translate into in the list below.

Bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.