Företagsfrukost hos Ekolution

Torsdagen den 17 oktober bjöd Företagsgruppen i Staffanstorp på höstens andra frukostmöte. Det var över fyrtiofem deltagare från företag och kommun som startade sin morgon tillsammans med Ekolution i deras nybyggda produktionsanläggning.

Remi Loren, grundare och VD på Ekolution, berättade om företagets utvecklingsresa och visade ett par av de innovativa klimatnegativa produkter som nu produceras i anläggningen.

Att bygga upp denna världsunika anläggning för produktion av hampafiberisolering m.m. i just Staffanstorps kommun var ett väldigt medvetet val, berättar Remi. Idag är detta en CO2 negativ anläggning helt utan restprodukter.

Ekolutions Lantbrukschef, Holger Assarsson berättade målande om nystartade och viktiga samarbete med skånska bönder som i sann pionjäranda odlar industrihampan som bearbetas till färdiga produkter hos Ekolution.

Ekolution avslutade morgonen genom att bjuda på en uppskattad rundvandring i anläggningen.

Är du nyfiken på Ekolution och hur de nu förverkligar den gröna byggmaterialrevolutionen?

Gå in på deras hemsida för att läsa om deras olika produkter och vägen från frö till isolering på 150 dagar.

Framtidens kompetensförsörjning

Under frukosten informerade också Tora Vega Folkhögskola om sin verksamhet och den gymnasieskola de startar upp inom kort.

Deras önskan var ett aktivt samarbetet med näringslivet i Staffanstorps kommun, och praktikplatser ute på företag i kommunen.

Klicka här för att kontakta Tora Vega Folkhögskola

Läs mer om Företagsfrukostar på hemsidan Företagsgruppen i Staffanstorp

Dela denna sidan

Facebook
LinkedIn
Epost

Translate

Select the language you would like to translate into in the list below.

Bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.