Svenskt Näringslivs ranking

Har du blivit utvald att fylla i enkäten om det lokala företagsklimatet som Svenskt Näringsliv skickar ut för att ranka årets företagsvänliga kommuner? Ta chansen att berätta hur det är att vara företagare i Staffanstorps kommun. Svenskt Näringslivs kommun ranking bygger främst på enkätsvaren från företagare – men även på statistik från bland annat Statistiska centralbyrån, SCB.

Staffanstorps kommun fick en hedrande andra plats 2022 när Svenskt Näringsliv rankade företagsklimatet i de svenska kommunerna. Kommunen klättrade från sjätte till andraplats i hela landet och blev därmed etta i Skåne. Det är den bästa placeringen någonsin för Staffanstorp.

De fem senaste åren har Staffanstorp genomgående rankats bland de tio bästa kommunerna i Sverige. I årets resultat stärker kommunen sig i fråga om bland annat ökad trygghet, infrastruktur och konkurrens som stimulerar näringslivet.

Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av det lokala företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i landet det är mest gynnsamt att starta och driva företag. Svenskt Näringslivs kommun ranking bygger främst på enkätsvar från drygt 30 000 företagare – men också på statistik från bland annat Statistiska centralbyrån, SCB.

Läs mer på Staffanstorps kommuns hemsida här.

Dela denna sidan

Facebook
LinkedIn
Epost

Translate

Select the language you would like to translate into in the list below.

Bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Samtyckesbanner för cookies av Real Cookie Banner