EFLs HotSpots

EFL är VIP-partner till Business Port. Som företagare i Staffanstorps kommun är man välkommen att medverka på EFLs HotSpot helt gratis.

Vårens HOTSPOT-träffar:

4 mars:
Det agila företaget – vägen till framgång eller ännu en managementfluga?
Göran NilssonNuförtiden ska alla vara agila! Agilt är kanske ett av de senaste årens mest slitna ord, och det är tveklöst många som jobbar med agila metoder och arbetssätt. Syftet är att skapa mer anpassningsbara och flexibla organisationer, men frågan är om och i vilken utsträckning man faktiskt lyckas med detta? På denna HotSpot reder Göran Nilsson ut begreppen. 
Läs mer och anmäl dig >>
11 mars:
Inflation, stigande räntor och krig. Vad händer nu?
Inflationen har återvänt för första gången på trettio år, räntorna stiger, elpriserna sticker i höjden och världshandeln plågas av falshalsar och växande konflikter mellan stormakterna. På denna HotSpot diskuterar vi omvärld och vart vi är på väg med EFL-medarbetaren Fredrik N G Andersson, docent i nationalekonomi vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. 
Läs mer och anmäl dig >>
23 mars:
Värderingar och värdegrunder – framgångsfaktorer eller floskler?
Under de senaste trettio åren har värdegrunder blivit ett oundgängligt inslag i varje företagskultur. Men kan några vaga värdeord lösa de problem som finns inom organisationskulturer? Tillsammans med Mats Alvesson, organisations- och ledningsforskare, diskuterar vi hur man kan man förstå och arbeta med värderingar, värdegrunder, organisationskultur och alternativ till detta. 
Läs mer och anmäl dig >>
29 april:
Vet du vad som motiverar dina medarbetare?
Vad motiverar dina medarbetare och vilka är deras drivkrafter i arbetslivet? Handlar det om pengar, makt, status eller om att ha roligt på jobbet och lära sig nya saker? På vår Hot Spot den 29 april diskuterar vi tillsammans med Stefan Sveningsson, professor i ledarskap vid Lunds universitet, vad som driver människor i arbetslivet och hur denna vetskap kan användas för att få dem att nå sin fulla potential. 
Läs mer och anmäl dig >>
20 maj:
Så håller du dig steget före konkurrenterna 
Möt Jenny Rydhström, entreprenörssjälen som bytte en karriär som skattejurist för att starta e-handelsbolaget Gents. Bolaget har sedan starten 2002 utvecklat och förädlat en metodik för att identifiera sina mest lojala kunder och skapa relevant kommunikation som leder till mer försäljning. På denna HotSpot beskriver Jenny det tänk och de processer som gör att Gents alltid ligger före konkurrenterna. 
Läs mer och anmäl dig >>
25 maj:
Konsten att sätta en bra standard 
Vid denna Hot Spot möter du Thomas Kalling och Magnus Johansson som kommer att hjälpa oss att sära på begreppen, möblera bland resonemangen och ge en tydligare bild och bättre förståelse för hur vi på bästa sätt sätter en bra standard. Dilemman, fallgropar och möjligheter blandat med praktiska och intressanta exempel från verkligheten kompletterar eller ger dig nya insikter för just din organisation kopplat till verksamhetens strategi. 
Läs mer och anmäl dig >>

Läs på EFLs hemsida här

Dela denna sidan

Facebook
LinkedIn
Epost

Translate

Select the language you would like to translate into in the list below.

Bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.