Fastighetsägarlunch med guidad tur i Sockerstan

Senaste nytt kring vad som händer just nu och vad som är planlagt framöver på det gamla Sockerbruksområdet i centrala Staffanstorp stod överst på dagens agenda, tillsammans med informellt nätverkande över en god bit mat.

Höstens nätverksträff för fastighetsägare med verksamhets- och/eller kommersiella lokaler i Staffanstorps kommun inledes med tydliga fakta och intressanta perspektiv kring den pågående utvecklingen av Sockerstan.

Ellinor Bjälkengren, exploateringsingenjör och projektmedlem för projektet Sockerstan, berättade om visionerna och den historiska anknytningen i detta stora utvecklingsprojekt. Hon visade hur Sockerstan kommer växa fram genom fem olika etapper. Varje etapp innebär nya bostäder, nya verksamhetslokaler och nyskapade gröna miljöer, torg samt utbyggnad och restaurering av en del befintliga parker. När hela Sockerstan står färdig har Staffanstorps tätort berikats med 1200 nya bostäder.


För dig som funderar på att etablera verksamhet i Sockerstan

Följ utvecklingen av de olika etapperna och vilka kommersiella lokaler som projekteras på Sockerstans projektsida.

Vill du veta mer om kommande kommersiella lokaler?
Kontakta Plan- och exploateringsavdelningen
E-post: plex@staffanstorp.se
Telefonnummer: 046- 25 11 00 (växel)


Nätverksträffen avslutades med guidad rundvandring tillsammans med Ellinor Bjälkengren. Av pågående aktiviteter på området är det tydligt hur historiskt viktiga delar, som tex Sockerfabrikens skorsten nu restaureras för att bli en del av den nya moderna Sockerstan.

För dig som är intresserad finns det en grön utställningsbod på området att kika in i och läsa mer om det gamla Sockerbruket och den framväxande Sockerstan.

Stort tack Ellinor Bjälkengren, Exploteringsingenjör Stadsbyggnadförvalningen och Niclas Nilsson, Stadsbyggnadschef som levandegjorde visionen med Sockerstan.

Dela denna sidan

Facebook
LinkedIn
Epost

Translate

Select the language you would like to translate into in the list below.

Bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.