Säkerhetsdag med nya och viktiga insikter

På onsdagen genomfördes vår Säkerhetsdag som vi arrangerade tillsammans med Burlövs kommun.

Vi lyssnade till kommunpoliserna ifrån Staffanstorp och Burlöv som kunde informera om att brottsligheten i våra kommuner främst handlar om stölder, snatteri och bilinbrott. Under senare tid har bilinbrotten ökat och då gäller det både utanför handelscentra och i företagsbilar.

Marie Enhörning berättade om läget i handeln och informerade om appen Säkerhetscenter som är tillgänglig och gratis för alla. Appen kan man använda till kommunicera i grupper (samverkansgrupper) där man kan varna och informera varandra. Man kan också enkelt och snabbt, göra en polisanmälan om man blivit utsatt för något brott. För att polisen ska ha möjlighet att få rätt resurser är det väldigt viktigt att allt som man blir utsatt för anmäls och då ska anmälan vara enkel och snabb. Även Varningslistan finns på appen.

Appen kan användas av hela näringslivet oavsett bransch och kan laddas ned till sin smartphone. Läs mer här om appen.

Vi gästades också av Peter Martin, konsult inom arbetslivskriminalitet på Moxy ID. Att undersöka sina leverantörer och nyanställda har blivit en hygienfaktor för företagare inom alla branscher. Vissa branscher är så klart mer utsatta men under detta pass lärde vi oss mer om de faror som vi inte ser. Här fick vi insikt i hur vi kan vara mer vaksamma och vilka åtgärder vi enkelt kan göra genom att göra bolagskontroll och företrädarkontroll. Men också hur man i vardagen kan tänka vad som känns rätt och fel och främja sund konkurrens.

Sista passet fördjupades inom IT-säkerhet av Mikael Jansson, Certfied Ethical Hacker på ActivemindSolution. Utifrån detta passet fick vi insikt i hur hackers tänker och hur vi kan göra för att försvåra för dem.

Ingen i rummet gick orörda ifrån denna förmiddag och våra talare bidrog till att vi vet lite mer och också kan agera när vi kom hem för att försöka skydda våra företag och oss själv.

Emellan passen bjöds vi på mingel och god mat ifrån Segers Mat som finns på Classicum i Kabbarp.

Tack alla som kom och gjorde oss alla gemensamt lite klokare och lite bättre!

Säkerhetsdagen arrangerades av Staffanstorps Kommun (Business Port) och Burlövs kommun gemensamt och finansierades av Region Skåne.

Dela denna sidan

Facebook
LinkedIn
Epost

Translate

Select the language you would like to translate into in the list below.

Bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Samtyckesbanner för cookies av Real Cookie Banner