Sommarlovsentreprenörer i Staffanstorp

15 ungdomar ifrån Staffanstorps Kommun har i år fått möjligheten att driva eget företag under sommaren. Projektet UngDrive ger ungdomarna en fantastisk möjlighet att utforska sitt entreprenörskap och innehåller inspiration, utbildning, coachning och säljträning.

Under vecka 25 var det Kick-off-vecka och ungdomarna fick en fin vecka med mycket nya kunskaper och kontakter. En del arbetar ensamma, en del i grupp och några hittade nya kontakter under veckan för att starta bolag tillsammans.

Ungdomarna får 1500 kronor i startkapital av Staffanstorps Kommun – alla pengar man tjänar under sommaren behåller man. Den 9 juli är det internationell säljdag – då tävlar man om vem som säljer mest under ett antal timmar. Den 19 juli är det avslutning på projektet. Om någon utmärker sig extra under sommaren har man möjlighet att gå vidare till SM i Gnosjö där man utser årets unga entreprenör!

På frågan hur veckan varit svarar många av deltagarna att de lärt sig massvis och haft en spännande och lärorik första vecka! Nu är de taggade på att komma ut och sälja och tjäna pengar!

Vi önskar stort lycka till och önskar ungdomarna en framgångsrik sommar som entreprenör!

Deltagare ifrån Staffanstorps Kommun:

Wilma Linde – tillverkar och säljer armband med förmån till forskning mot prostatacancer, Felicia Mårtensson – utför städning och fönsterputsning
Jakob Norrman, Ludvig Gustafsson och Martin Forslund – säljer jordgubbar med leverans inom Staffanstorps Kommun
Kassim Hijazi och Svar Settvik – utför trädgårdsarbete och fönsterputs
Zine Motar och Elana Alsaberi – tillverkar och säljer pärlarmband
Axel Engdal och Peder Malberg – webdesign / hemsidor
Mio Ljungdell och Lucas Rossander – säljer dricka på stranden

För att se fler exempel på Alvars konstverk, titta på Alvars Instagramsida

Sixten Månsson och Silas Widén Ljungberg – köper/hämtar och säljer lastpallar

Dela denna sidan

Facebook
LinkedIn
Epost

Translate

Select the language you would like to translate into in the list below.

Bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.