Ta emot en sommarpraktikant

Under många år har Staffanstorps kommun erbjudit ungdomar i åldern 15-16 år sommarpraktik. Detta är en uppskattad insats av såväl ungdomar som arbetsplatser.
En praktikplats ger ungdomar en möjlighet att tjäna egna pengar och en introduktion till arbetslivet. Eftersom de kommunala platserna inte räcker till ber vi dig och ditt företag att ta emot en eller flera ungdomar under en eller fler treveckorsperioder under sommaren 2023. 

Vad kan ungdomarna erbjuda?
Ni får chansen att handleda och lära känna en eller flera ungdomar under några sommarveckor. De kan bidra med nya idéer, ett par extra händer och sätta guldkant på er verksamhet.

Tänk på att praktikanten inte får ersätta ordinarie personal eller själv ha ansvar för någon verksamhet. Handledare måste finnas.

Vad kan Sommarpraktik erbjuda?
De ungdomar som får praktik via Sommarpraktik får ersättning av kommunen och har olycksfallsförsäkring genom Staffanstorps kommun. 

Vi på Sommarpraktik finns tillgängliga hela sommaren för att svara på frågor och stötta er och ungdomarna med administration eller om något problem uppstår.

Mer information finns på Staffanstorp kommuns hemsida här.

Anmäl senast 21 februari, se blankett nedan.

Eller hör av er till ansvarig för sommarpraktiken i Staffanstorp:  
Anne Björcke, anne.bjorcke@staffanstorp.se,  telefon 046-251288

Dela denna sidan

Facebook
LinkedIn
Epost

Translate

Select the language you would like to translate into in the list below.

Bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Samtyckesbanner för cookies av Real Cookie Banner