UngDrive 2023 – hur gick det?

UngDrive är Staffanstorps kommuns satsning på unga entreprenörer. Genom att medverka i projektet får ungdomarna en snabb utbildning i att starta eget som t ex marknadsföring, ekonomi och försäljning.

Under sommaren 2023 fick 15 ungdomar ifrån Staffanstorp chansen att vara med i projektet och starta sitt eget företag. Alla pengar man tjänar får man behålla, dessutom hjäper kommunen till med en startsumma på 1500 kronor. Förutom nya kunskaper får man ett större kontaktnät då projektet samkörs med tex Svedala, Svalöv och Eslöv.

Staffanstorps ungdomar visade på kreativitet och engagemang. Vi har pratat med en av deltagarna om hur det varit under sommaren.

Frida Månsson startade ett företag inom kreativ näring och sålde egentillverkad konst. Nedan kan man se några exempel på tavlor som Frida sålt under sommaren. Frida har fått förståelse för entreprenörskap och nyfikenhet på att starta företag, men om hon ska starta på riktigt – det får hon se i framtiden.

”Med UngDrive har jag fått både nya vänner men även nya erfarenheter! Det var ett kreativt och roligt sätt att känna lite extra pengar på. ”

Andra deltagares idéer under sommaren: Egentillverkade sommarlinnen, försäljning av hoodies med reflex, försäljning av trendiga secondhandkläder, event, försäljning av hållbara armband, försäljning av godis och snacks, försäljning online av tröjor, försäljning av träningsställ, trädgårdstjänster, egentillverkad müsli, försäljning av silversmycken.

Dela denna sidan

Facebook
LinkedIn
Epost

Translate

Select the language you would like to translate into in the list below.

Bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.